Des de la Societat Catalana de Tecnologia, ens plau convidar-vos a la tertúlia «Tecnologia i qualitat de vida», a càrrec de Manel Esteller, Rubén López i Rosendo Garganta.
La sessió se celebrarà el proper dijous 28 d’abril, a les 18.00 h, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans (c/ del Carme, 47, Barcelona).

Aquesta activitat s’emmarca dins el cicle de conferències de la Societat Catalana de Tecnologia (filial de l’Institut d’Estudis Catalans i, en tant que les places són limitades, us animem a realitzar la inscripció en l’enllaç següent (ENLLAÇ INSCRIPCIÓ).

 

Manel Esteller

Manel Esteller

Manel Esteller, llicenciat en medicina i doctor en genètica molecular del carcinoma de l’endometri (UB), és director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge a Barcelona i cap del Grup d’Epigenètica del Càncer. La seva investigació actual se centra en l’establiment dels mapes epigenòmics de cèl·lules normals i transformades, l’estudi de les modificacions epigenètiques i els RNA no codificants, així com del desenvolupament de nous medicaments epigenètics per a tractar el càncer. El Dr. Esteller ha estat mereixedor de nombrosos guardons i reconeixements i és membre de la Reial Acadèmia de Medicina, així com numerari de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC.


Rubén López Vales

Rubén López Vales

Rubén López Vales, llicenciat en biologia (UdG) i doctor en neurociències (UAB), és professor del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia i investigador de l’Institut de Neurociències de la UAB.
La seva recerca, part de l’estudi de la contribució de la resposta inflamatòria al dany tissular després d’una lesió de la medul·la espinal, i en afectacions neurològiques, com l’esclerosi múltiple i l’esclerosi lateral amiotròfica, està centrada en l’estudi dels mecanismes moleculars que intervenen en els aspectes perjudicials de l’activació de macròfags i micròglia, així com en la comprensió dels esdeveniments que desenvolupen respostes inflamatòries cròniques en trastorns del sistema nerviós central.
Ha estat premiat per la Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SECOT).


Rosendo Garganta

Rosendo Garganta

Rosendo Garganta és enginyer industrial (UPC), té un màster en administració d’empreses (EUNCET) i un altre en emprenedoria i innovació (UPF).
És fundador i director general de Devicare, empresa que s’ha centrat a garantir la millora de la qualitat de vida de pacients crònics per mitjà del desenvolupament de dispositius que facilitin l’autocontrol de les seves malalties.
Actualment és coordinador de la Comissió de Medical Devices de la patronal CataloniaBio, i inversor d’altres empreses emergents de dispositius mèdics (Rob Surgical, usMIMA i Anaconda).

 

 

[PDF]