Els dies 18 i 19 de maig de 2012, a la sala d’exposicions de la Catequística de Figueres tingué lloc la IV Mostra de Treballs de Tecnologia de l’ESO de l’Alt Empordà (TRAMUNTEC).

La Mostra TRAMUNTEC és una exposició dels treballs i projectes realitzats pels alumnes dels diferents cursos de l’ESO de tots els centres de la comarca de l’Alt Empordà. Amb aquesta mostra es pretén fer arribar a l’alumnat, al professorat, a les famílies i a la societat empordanesa en general els aprenentatges de tecnologia que treballen els alumnes i les alumnes d’ESO al llarg de tota l’etapa. També es pretén donar a conèixer la matèria de tecnologia a l’alumnat de sisè de primària, atès que serà el futur alumnat de l’ensenyament secundari.

Enguany hi han participat quinze centres de secundària de l’Alt Empordà, i l’Institut Josep Brugulat, de Banyoles, com a convidat. En total, setanta treballs realitzats per cent setanta-tres alumnes i tutoritzats per quaranta professors i professores.

S’hi ha mostrat una embarcació, una vela llatina. Aquest projecte de construcció ha estat realitzat per l’alumnat de 4t ESO de l’Institut de Celrà, dirigit pel professor de tecnologia Joan Bosco Planas.

També l’Escola Josep Pallach, de Figueres, ha participat a la Mostra amb diferents treballs de l’alumnat del sisè curs de primària.

En la jornada inaugural del divendres 18 de maig, els alumnes participants van gaudir d’una demostració de programació i robòtica a càrrec d’Udigital. Va destacar un robot amb visió infraroja capaç de resoldre el cub de Rubik.

A la tarda del mateix divendres, cent deu alumnes de primària van assistir en una altra demostració de robòtica d’Udigital: diversos robots de LEGO que ballen seguint el ritme de la música i els canvis d’il·luminació.

El dissabte 19 de maig, els mateixos alumnes que van participar en l’exposició han exposat diversos projectes de programació amb Scratch, de robòtica LEGO i MA-VIN, de robots hominoides i un cotxe d’aire comprimit.

Durant la cloenda de dissabte, al mateix teatre de la Catequística es va celebrar un espectacle a càrrec de Mayeutika.net i, seguidament, es va fer el lliurament dels obsequis i els diplomes a tots els participants.

La Mostra ha estat visitada per unes mil cinc-centes persones. Creiem que aquestes xifres de participació, juntament amb la qualitat dels treballs presentats i la implicació del professorat, ens ajuden a la difusió i al reconeixement de la tecnologia com a matèria important de l’educació.

 

Adreça web:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/seae/actualitza-t/tramuntec/4a-mostra-tramuntec-2012

Àlbum de fotos:

https://picasaweb.google.com/114525647504406348872/4aMostraTramunTEC2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIjC57bslqmm1gE