L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha concedit els Premis Sant Jordi 2020, corresponents al LXXXIX Cartell de premis i de borses d’estudi, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes. En total, enguany s’han lliurat més de mig centenar de guardons.

En l’àmbit tecnològic, els guardons concedits són els següents:

Premi CREU CASAS de l’Institut d’Estudis Catalans. Dones per canviar el món 

Modalitat A: Xantal Llavina Aguilar

Per la tasca divulgadora que duu a terme i la seva capacitat d’arribar a la societat en general i, especialment, al públic jove i a les noies, transmetent exemples i un bon model de tecnologia entenedora i atractiva.
 
Menció honorífica: Núria Castell Ariño i Maria Clara Torrens Mazzei, per les seves trajectòries professionals, la difusió i el suport ofert a moltes generacions de noies en tecnologia.
 
Modalitat B: Al grup de treball #ChicasInTech

Pel seu projecte engrescador, amb una certa trajectòria i molt de futur, que pot atraure una gran quantitat de noies cap a la tecnologia.

 

Premi de la Societat Catalana de Tecnologia (per a estudiants)

Meritxell Romans Casas, pel treball Avançant cap a la reducció dels temps d’inicialització de sistemes d’electro-reciclatge biològic de CO2.

Accèssit: Carles Ponsa Sala, pel treball Estudi de propagació del soroll aeronàutic mitjançant la correlació del nivell de soroll mesurat en sonòmetres amb les trajectòries reals.

 

Nota de premsa del Servei de Comunicació de l’IEC