.

Robots contra el SARS-CoV-2

A càrrec del doctor Andreu Veà i Baró,
fundador i president dels COVIDWarriors

Dijous 26 de novembre de 2020
A les 18.30 hores

Formulari d’inscripció

 

Si les circumstàncies ho permeten, l’acte serà presencial i s’hi compliran les mesures de seguretat vigents d’acord amb el protocol de seguretat i prevenció contra la COVID-19.

L’acte serà retransmès en directe i en obert pel canal de YouTube de l’IEC (https://www.youtube.com/user/comunicacioiec) i per la plataforma Zoom.

 

El Dr. Andreu Veà i Baró és, a banda del que consta en el seu currículum, un gran «IPer-connector», ja que lidera una xarxa d’experts i expertes en tots els àmbits de la tecnologia, formada per quasi dues mil persones de noranta-vuit ciutats dels cinc continents. Aquesta xarxa es va activar a finals del mes de març amb un missatge del Dr. Veà: «M’ajudeu a ajudar als qui ajuden?»

Amb aquesta consigna vuitanta persones de la xarxa es van posar a treballar amb ell incansablement, vint-i-quatre hores al dia, i el primer resultat es va materialitzar en els 198 superrobots regalats a divuit hospitals de catorze províncies que feien 2 400 test PCR al dia (multiplicant per vint la capacitat d’allí on passaven), amb la qual cosa han estat possibles els cribratges i les mesures de control de la pandèmia.

Després, novament per iniciativa del Dr. Veà, des de la xarxa es va desenvolupar un robot col·laboratiu: l’ASSUM, que permet la neteja i l’esterilització d’unitats de cures intensives (UCI), sales d’operacions i espais sanitaris amb ultraviolats i ozó. D’aquesta manera, s’ha reduït el temps actual seixanta vegades i s’ha demostrat empíricament per primer cop al món que aquesta màquina mata el SARS-CoV-2, l’invisible enemic comú de la humanitat.

El darrer projecte, *AIREAMOS*, permetria ventilar les aules i els espais docents sense necessitat de mantenir les finestres totalment obertes, amb els riscos que comporta per a l’estudiantat i el professorat i les despeses tèrmiques, tot reduint deu vegades els preus dels dispositius sensors de CO2.

En totes aquestes històries, el talent de les persones s’ha combinat amb la tecnologia per a dissenyar, fabricar i implementar diferents tipus de robots que han ajudat i ajuden a fer que tota aquesta situació que vivim sigui molt més amable i infinitament més humana, cosa que ha evitat indirectament la mort de desenes de milers de persones i ha reduït també el patiment dels malalts.

Ha estat, doncs, la combinació del talent i la humanitat de la comunitat científica i tecnològica que ha donat suport al Dr. Veà qui ha aportat aquestes solucions.

En la conferència «Robots contra el SARS-CoV-2» podrem descobrir, en primera persona, què hi ha hagut darrere les bambolines de tota aquesta creativitat i emprenedoria que, per sort, no ha patit les conseqüències de l’aïllament i la distància, ja que, una vegada més, la tecnologia ha permès fer possible el que algunes persones havien somniat.

Com diria ell:

T’hi apuntes?

T’hi apunto?

 

Descripció en format PDF

 

Societat Catalana de Tecnologia (sct@iec.cat)