El 20 de maig és el Dia Mundial de la Metrologia, que enguany és especial ja que es commemora el 150è aniversari de la convenció del metre. El tema és, doncs, la divisa dels metròlegs “A tots els temps, a tots els pobles” extreta i adaptada del discurs de Condorcet el 1791 i gravada a la medalla commemorativa del metre.
A més del segell del BIPM, inclou una segona medalla que mostra:
Les set orbes/planetes, que representen la universalitat del Sistema Internacional d’Unitats (SI), i simbolitzen la interconnectivitat dels mesuraments científics globals. Les línies representen la interdependència de les unitats de base.
Les lletres dins dels planetes representen les set unitats bàsiques del SI: metre (longitud), segon (temps), kilogram (massa), mol (quantitat de substància), candela (intensitat lluminosa), kelvin (temperatura) i ampere (corrent elèctric).
Les estrelles signifiquen il·luminació, llum i la promesa de futurs descobriments científics.
La vora interior conté 60 línies, i simbolitza els segons i el temps.
La vora exterior conté línies als 360° i simbolitza la localització.
La data , 1875, és l’any de signatura de la Convenció del Metre i de l’establiment del BIPM com a organització internacional dedicada a la unificació mundial dels mesuraments.
Les línies que radien des del centre representen l’horitzó, contínuament en expansió, de la metrologia en l’espai, la ciència i la innovació.