El proppassat 23 d’abril es lliuraren a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans els diplomes de la XC Cartell de premis i de borses d’estudi. Premis Sant Jordi 2021.

A més dels premis de l’IEC, s’atorgaren els premis de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, els ajuts i les borses dels centres i fundacions de l’IEC i les borses d’estudi de l’Institut mateix.

En l’àmbit tecnològic, es concediren els guardons següents:

.

Premi CREU CASAS de l’Institut d’Estudis Catalans. Dones per canviar el món 

Modalitat A: Alejandra Valencia Villanueva (Sandra Uve)

Per la seva tasca visibilitzadora de dones de ciència i tecnologia de totes les èpoques i per haver esdevingut una generadora de models i referents per a nois i noies.
 
Menció honorífica: Karina Gibert Oliveras, per la seva rellevant i destacada trajectòria acadèmica, amb la qual ha contribuït a generar un model i referent per a les generacions següents.
 .

Modalitat B: ENGINY-era

Per aproximar la tecnologia a les generacions més joves mitjançant activitats que la fan assequible, divertida i engrescadora.

Menció honorífica: Fibracat TV, per haver cobert àmpliament una necessitat existent en l’àmbit de la programació televisiva i per donar visibilitat al talent tecnològic i les TIC de les dones catalanes i a Catalunya.

.

Premi IEC de la Secció de Ciències i Tecnologia Rafael Campalans de Ciències de l’Enginyeria

Natàlia Blázquez Pallí, pel treball Assessing the feasibility of bioremediation strategies in aquifers polluted by chlorinated solvents

..

Premi de la Societat Catalana de Tecnologia (per a estudiants)

Joan Cánovas Ferragut, pel treball Estudi d’aplicació de fabricació digital a elements estructurals per a aplicacions aeroespacials

 

La nostra més sincera felicitació a tots els premiats.

 

Fotografia dels premiats / Font: IEC

Podeu consultar la llista completa dels Premiats aquí

 

Vídeo de l’acte de lliurament. Canal YouTube de l’IEC